Hampurilainen
Kasviliha muistutti – nimellä on väliä

Elintarvikeyritys Poutun hiljattain markkinoille tuomien Muu-kasvisproteiinituotteiden markkinoinnissa käytetyt sanat, ja niistä ennen kaikkea kasviliha, saivat hiljattain aikaan melko paljon keskustelua julkisuudessa. Viranomaisen mukaan kyseisten tuotteiden yhteydessä termi kasviliha johtaa kuluttajia harhaan, koska tuote ei sisällä lainkaan lihaa. Viranomainen kielsi termin kasviliha käytön tässä yhteydessä. Nimitykseen myönteisesti suhtautuneet pitivät viranomaisen paikallisiin ja EU-määräyksiin nojannutta tulkintaa joustamattomana […]

Lue lisää
Viestintätaidot
Viestintätaidot – menestyksesi mahdollistaja ja selittäjä

Kuuluvatko viestintätaidot osaamispankkiisi? Osaatko ilmaista ja kommunikoida asiasi muille siten, että alkaa tapahtua juuri niitä asioita, joita halusitkin? Niin johtamisessa kuin muussakin ihmisten välisessä kanssakäymisessä viestintätaidot ovat aivan keskeisiä, koska tavoitellut päämäärät ovat monesti saavutettavissa vain yhdessä. Ihmiset pitää saada mukaan, siis hyppäämään saman junan kyytiin – itse. Tässä keskeisiä työkaluja ovat nimenomaan viestintätaidot. Käskeminen […]

Lue lisää
Lihaton burgeripihvi
Lihaton burgeripihvi Yhdysvalloista

Lihaton burgeripihvi Yhdysvalloista saapui hiljattain myös Suomeen. Tuotetta on kehuttu ja jokin aika sitten pörssiin listatun yrityksen osakkeen arvo nousikin rajusti heti pörssiin listautumisen jälkeen. Suomessa uutiset tiesivät kertoa, että kaupoilta saatujen tietojen mukaan tuote on noussut meilläkin myydyimpien burgeripihvien joukkoon. Ainakin kokeilijoita on siis ollut liikkeellä. Päätin liittyä heihin ja tutustua tuotteeseen oman suun […]

Lue lisää
Virheistä oppiminen
Virheistä oppiminen

Teemme kaikki virheitä. Se ei ole pelkästään kielteinen asia, sillä niiden myötä saamme aina mahdollisuuden kehittyä. Jostain syystä virheistä oppiminen ei kuitenkaan aina ole helppoa. Jos se olisi, niin maailma täyttyisi kohinasta – oppimisen kohinasta. Veni, vidi, vici (lat.) eli suomeksi ”tulin, näin voitin” oli Rooman keisarin Julius Caesarin kuuluisa toteamus hänen saavutettuaan helpohkon voiton […]

Lue lisää
Salaattiannos tarjoiluhävikki
Tarjoiluhävikki kuriin ennakkoluulottomasti

Ruokahävikkiä syntyy ammattikeittiöissä monissa eri kohdissa ja vaiheissa ruoan jalostuessa raaka-ainetilauksista lautaselle. Ruokahävikin eri lajeista ruokaileva asiakas pystyy useimmiten vaikuttamaan merkittävästi oikeastaan vain lautashävikkiin eli siihen, mitä lautaselle otetusta ruoasta jää syömättä ja päätyy biojätteeseen. Sitä edeltäviä hävikin lajeja ovat muun muassa varastointi-, valmistus-, kypsennys- ja tarjoiluhävikki. Luonnonvarakeskuksen Foodspill-tutkimuksen mukaan näistä merkittävin hävikin laji useimmissa […]

Lue lisää