Kouluruokailu koululuokka
Kouluruokailu ansaitsi juhlavuotensa

Vuonna 2018 suomalainen kouluruokailu vietti 70-vuotisjuhliaan. Mielestäni kouluruokailu ansaitsi juhlavuotensa, jonka aikana teeman ympärillä järjestettiin lukuisia tapahtumia. Kaikille tuttu ja tärkeä asia sai mukavasti näkyvyyttä myös eri viestintäkanavissa. Kouluruoan juhlavuosi huipentui Hanasaaressa 10.12.2018 järjestettyyn seminaariin, jonne oli saapunut asiantuntijavieraita myös naapurimaastamme Ruotsista, joka yhtä lailla voi ylpeillä maksuttomasta kouluruokajärjetelmästään. Kouluruokailu kiinnostaa myös poliittisia päättäjiä Seminaarin […]

Lue lisää
Uusi ruoka kotisirkkasuolapähkinät
Maistuisiko uusi ruoka?

Yhä useampi meistä on alkanut kiinnittää entistä enemmän huomiota siihen, mitä pistämme suihimme. Vaihtoehtojen valtameressä ja mahdollisuuksien maailmassa syömme yhä harvemmin vain taltuttaaksemme nälkämme. Moni meistä haluaa sanoa jotain ja ottaa kantaa syömällä. Koska kysyntä ohjaa tarjontaa, niin ruokamarkkinoille on tullut paljon tuotteita, jotka eivät ole enää vain tutun brändin alle rakennettuja uusia makuvariaatioita vaan […]

Lue lisää
Barack Obama ja Niklas Zennström
Nordic Business Forum 2018 – muutamia poimintoja

Suomalaisten Jyri Lindénin ja Hans-Peter Sieferin luoma Nordic Business Forum on noussut muutamassa vuodessa yhdeksi maailman johtavista business-foorumeista maailmassa. Kaverukset aloittivat pienestä vain muutaman kymmenen hengen tapahtumasta Jyväskylässä, mutta alkoivat jo pian ajatella niin sanotusti isosti. ”Kutsutaan Suomeen Al Gore” (Yhdysvaltojen entinen varapresidentti), oli aluksi vai n se kuuluisa ”hullu heitto”, joka kuitenkin useiden palasten […]

Lue lisää
Jatkuva oppiminen
Jatkuva oppiminen laajentaa omaa näkemystä

Jatkuva oppiminen laajentaa omaa näkemystä. Jatkuvan muutoksen aallokossa purjehtivat organisaatiot tarvitsevat palvelukseensa henkilöitä, joilla on halu ja valmius jatkuvaan oppimiseen. Jos henkilön ajattelu ja osaaminen eivät saa ärsykkeitä ulkopuolelta, henkilö ei välttämättä kykene uudistumaan riittävästi. Kun toimintaympäristö muuttuu, myös ihmisten ja tekemisen on muututtava. Jatkuva oppiminen yhdessä antaa enemmän – Erinomaiset ruokapalvelut –foorumi 14.11.2018 Jatkuva […]

Lue lisää
Palvelu tuore leipä
Palvelu – mistä palvelusi tunnetaan?

Mitä on hyvä palvelu? Jos olet palvelualalla, olet ehkä miettinyt kysymykseen hyvää vastausta,kenties suurellakin joukolla. Ehkäpä apunasi on ollut jopa ulkopuolinen sparraaja. Tekemääsi ajatustyötä ei tietenkään voi pitää turhana, jos se on parantanut asiakasymmärrystäsi tai kilpailukykyäsi tai pönkittänyt hyvää mainettasi eturivissä asiakkaittesi mielissä. Paras arvaus voi olla riittävän hyvä – tai sitten ei Ajatustyösi tulos […]

Lue lisää