Ruokahävikkipaja-valmennus

Vähennä ruokahävikkiä ja ympäristön kuormitusta.

Ruokahävikkipaja on osallistava workshop-tyyppinen valmennuspaketti, jossa ruokapalveluyksikölle suunnitellaan ja muotoillaan pysyvä toimintatapa ruokahävikin jatkuvaan seurantaa. Valmennuksen tavoitteena on ruokahävikin vähentäminen mahdollisimman pieneksi. Ruokahävikkipaja-valmennuksessa selvitetään vastaukset kysymyksiin, miten aloittaa ja mitä tehdä sen jälkeen.

Kenelle ruokahävikkipaja on tarkoitettu?

Ruokahävikkipaja on tarkoitettu kaikille ruokapalvelutoimijoille ja ammattikeittiöille, jotka haluavat seurata ruokahävikkiään ja pitää sen pysyvästi mahdollisimman alhaisella tasolla. Palvelu sopii eri kokoisille ruokapalveluyksiköille eikä edellytä aikaisempaa kokemusta järjestelmällisestä ruokahävikin seurannasta. Ruokahävikkipajaan voi osallistua henkilöitä organisaation kaikilta tasoilta.

Palvelun sisältö

  • Lähtötilanneselvitys ja valmennuksen sisällön määrittely
  • Mitä on ruokahävikki? Mm. hävikkilajit, käsitteet, mittaaminen
  • Ruokahävikin mittaamis- ja seurantajärjestelmän suunnittelu – mittarit, tavoitteet, toteutustapa, tiedolla johtaminen
  • Keinoja ruokahävikin vähentämiseksi

Miksi ruokahävikkipajaan kannattaa investoida?

Ruokahävikki on hukkaan heitettyä ruokaa ja rahaa. Ruokahävikin myötä roskakoriin päätyy myös kaikki ruoan valmistamiseksi tehty työ. Lisäksi, kun ruoka ei tule syödyksi, ympäristöä kuormitetaan koko ruokaketjun osalta turhaan ja epätarkoituksenmukaisella tavalla, koska ruoka ei ravitse eikä tuota mielihyvää.

Jos esimerkiksi joka kymmenes ruoka-annos onkin ruokahävikkiä, niin jo pelkästään annoskohtaisten työ- ja raaka-ainekustannusten perusteella voit arvioida ruokahävikkikustannuksesi.

Miksi enää viivytellä? Asiakkaasi ja luonto odottavat toimiasi. Ota yhteyttä, niin ryhdytään töihin.