Erinomaiset ruokapalvelut -foorumi 2019

Erinomaiset ruokapalvelut Smoothie

Ajankohtaisseminaari

Erinomaiset ruokapalvelut -foorumi 2019

Food Service Excellence Forum 2019

Aika: Keskiviikko 6. marraskuuta 2019 kello 9.00 – 16.00

Paikka: hotelli Arthur, Vuorikatu 19, Helsinki (keskusta, kävellen Rautatieasemalta 5 min., linja-autoasemalta 10 min.)

Tule mukaan kuuntelemaan ajankohtaisia ja mielenkiintoisia puheenvuoroja ruokapalvelu- ja ammattikeittiöalan toimijoille. Verkostoidu toisten ammattilaisten kanssa ja nappaa mukaasi vinkit itsesi, oman toimintasi ja organisaatiosi kehittämiseen.

Foorumin teema: Asiakasta kohti!

Ohjelma

9.00 Aamupala ja ilmoittautuminen

9.55 Foorumin avaus

10.00 Hyvän asiakaskokemuksen rakentaminen on systemaattista tekemistä – case: HUS Tukipalvelut
Asiakkuuspäällikkö Hanne Lehtinen, HUS Tukipalvelut

10.40 Kasvua ja kehittämistä yhdessä asiakkaiden ja henkilöstön kanssa – case Pirkkalan kunta
Ruoka- ja puhtauspalvelupäällikkö Anu Mäenpää, Pirkkalan kunta

11.20 Ruokahävikki – kaikki haluavat siitä eroon, mutta miten?
Ruokapalvelujohtaja, MMM Elina Särmälä, Saimaan Tukipalvelut Oy

12.00 Lounastauko (1 tunti)

13.00 Vaikuttavalla viestinnällä toivottuja tuloksia – näin parannat viestintääsi.
Senior Food Service Consultant, ETM Juha Jokinen, Defose Oy

13.40 Ympäristöystävällinen ruoka osana asiakaskokemusta – tutkittua tietoa työpaikka- ja kouluruokailusta.
Erikoistutkija, HT, ympäristöpolitiikan dosentti Minna Kaljonen, SYKE (Suomen Ympäristökeskus)

14.20 Kahvitauko (30 min.)

14.50 Asiakasta kohti asiakkaan ja henkilöstön kanssa – miten ruokapalvelustakin tehdään ylivoimainen asiakaskokemus?
CEO Juha Wiskari, Motti Consulting Group MCG Oy / Gre@Brains Network

15.50 Foorumin yhteenveto ja loppukeskustelu

16.00 Foorumi päättyy.

Pidätämme oikeuden ohjelmamuutoksiin force majeure -tilanteissa.

Foorumin puhujat

Hanne Lehtinen

Hanne Lehtinen toimii asiakkuuspäällikkönä HUS Tukipalveluissa, jossa hän vastaa asiakaskokemuksen kehittämisestä ja asiakkuuksien johtamisesta. Hanne on kehittänyt asiakaskohtaamisen mallia hyödyntäen palvelumuotoilun keinoja ja yhteiskehittämistä asiakkaiden kanssa. Viime vuosina asiakkaat ovat oppineet vaatimaan entistä enemmän: palautetta annetaan entistä herkemmin, asiakkaat eivät hyväksy huonoa palvelua ja toivovat henkilökohtaisten tarpeiden ja odotusten huomiointia palveluissa. Esityksessään Hanne kertoo mistä asiakaskokemus muodostuu ja mitkä ovat sen kehittämisen trendit potilas- ja henkilöstöruokailussa.

Anu Mäenpää

Anu Mäenpää toimii Pirkkalan kunnassa ruoka- ja puhtauspalvelupäällikkönä. Hän on toiminut koko työuransa ruokapalvelujen parissa. Anu uskoo vahvasti yhdessä tekemiseen ja innovatiivisen ilmapiirin myönteisiin vaikutuksiin. Siksi Pirkkalassa henkilöstö on vahvasti mukana toiminnan kehittämisessä. Suunnitelmallinen kehittäminen, ennakkoluuloton kokeileminen ja ammattitaitoa vahvistava koulutus ovat asioita, joita Anu organisaatiossaan tukee. Esityksessään Anu kertoo miten Pirkkalan kunnassa tänään kehitetään ruokapalveluja yhdessä asiakkaiden ja henkilöstön kanssa.

Elina Särmälä

Elina Särmälä toimii ruokapalvelujohtajana julkisomisteisessa Saimaan Tukipalvelut Oy:ssä, jossa hän vastaa päiväkotien, koulujen ja sosiaali- ja terveyspalveluiden ruokatuotannosta. Lisäksi Elina edustaa julkisia ruokapalveluja Valtion ravitsemusneuvottelukunnassa. Kestävän kehityksen ja ympäristömyönteisen ajattelun myötä myös ammattikeittiöt on haastettu mukaan ilmastotalkoisiin. Tässä keskeinen tekijä on ruokahävikki. Sen syntymiseen on monia syitä ja siksi tarvitaan myös useita eri toimia hävikin minimoimiseksi. Saimaan Tukipalvelut Oy on ollut mukana Biovaaka-hankkeessa, jonka avulla on pyritty vähentämään lautashävikkiä.

Juha Jokinen

Juha Jokinen on elintarviketieteiden maisteri, Defosen perustajaosakas ja kokenut ammatti-keittiöalan kehittäjä. Juha uskoo hyvään johtamiseen, viestinnän voimaan sekä yhdessä tekemiseen. Ihmisten johtamisessa hyvät viestintätaidot ovat aivan keskeisiä, koska pakottaa ei voi eikä kannata. Kuinka siis saadaan ihmiset itse ottamaan kehitysaskeleita oikeaan suuntaan ja antamaan paras potentiaalinsa yhteisten päämäärien edistämiseksi. Esityksessään Juha kertoo miten jokainen meistä voi parantaa viestintänsä vakuuttavuutta ja vaikuttavuutta. Hyviä viestintätaitoja tarvitaan johtamisessa ja kaikessa ihmisten välisessä kanssakäymisessä.

Minna Kaljonen

Minna Kaljonen toimii erikoistutkijana Suomen ympäristökeskuksessa. Hän on tutkinut laajasti ruoan tuotannon ja kulutuksen ympäristöpolitiikkaa ja -ohjausta sekä soveltanut ja kehittänyt erilaisia kokeilevan tutkimuksen menetelmiä, joilla tutkijat, käytännön toimijat ja päätöksentekijät voivat yhdessä etsiä, testata ja arvioida ratkaisuja kestävän ruokajärjestelmän rakentamiseksi. Viimeisimmässä tutkimuksessaan Minna on kehittänyt kasvispainotteista ruokailua yhdessä ruokapalvelujen kanssa. Esityksessään Minna pohtii muun muassa miten ympäristöystävällisyys pakottaa kuuntelemaan asiakkaita uudella tavalla.

Juha Wiskari

Juha Wiskari on Motti Consulting Groupin toimitusjohtaja ja johtaa Gre@Brains Network -asiantuntijaverkostoa. Juha on toiminut 30 vuoden aikana yritysjohtajana ja konsulttina ja työskennellyt yli 300 yrityksen kanssa. Hänen osaamisen ydintään ovat mm. kehittymisen johtaminen ja lähiesimiestyön kehittäminen. ”Muutos ei tarvitse johtamista, vaan se on looginen ja innostava seuraus oikeasta johtamisesta.” ”Johtamisen tärkein tehtävä on järjestää parhaat mahdolliset olosuhteet työn erinomaiselle tekemiselle.” Esityksessään Juha antaa näkökulmaa ja eväitä siihen, kuinka ruokapalvelustakin tehdään yhdessä ylivoimainen asiakaskokemus.

Hinta

Hinta: 280,00 €/hlö + alv 24%

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumisaika on päättynyt.

Laskutus ja peruutusehdot

Foorumin osallistumismaksu laskutetaan ilmoittautumisen jälkeen. Maksuehto 14 päivää netto. Laskutusvaihtoehdot: sähköinen laskutus tai PDF-lasku sähköpostilla.

Maksettuja osallistumismaksuja ei palauteta, mutta mikäli ilmoittautuja on estynyt saapumasta, osallistumisoikeuden voi siirtää toiselle henkilölle.Tällöin tilalle tulevan osallistujan nimi, organisaatio ja mahdollinen erityisruokavalio tulee ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen defose@defose.fi.

Majoitus ja yöpyminen

Jos tarvitset majoitusta, foorumin osallistujat voivat yöpyä hotelli Arthurissa etuhintaan. Huoneita on saatavilla varaustilanteen mukaan. Kukin osallistuja varaa ja maksaa hotellihuoneensa itse. Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla ilmoittautumisvahvistus, jossa on majoituksen etukoodi ja ohjeet majoitusvarauksen tekemiseen.